Verticcio SUMATRA Kerinci 1kg

Sumatra Kerinci, je zaujímavou single-origin selekciou viacerých odrôd pochádzajúcich od farmárov z horskej oblasti Kerinci, obklopenej rovnomenným pohorím a národným parkom Kerinci Seblat, zapísaným do zoznamu UNESCO. Park Seblat svojou biodiverzitou, ktorú tvorí zastúpenie dažďových pralesov, vulkánov, mokradí a riek, dodáva káve z tejto oblasti unikátny chuťový profil. Viac ako 830 farmárov spracúva svoju kávu na stanici Sungai Lintang, patriacej organizácii AgroTropic, ktorá svojich partnerov aktívne podporuje distribúciou sadeníc a vzdelávaním v agrárnej oblasti. Vďaka tejto spolupráci a podpore súkromných fariem Verticcio Sumatra Kerinci v sebe ukrýva známe odrody ako Gayo 2 a S.795, no aj menej známe experimentálne kultivary Andung Sari, Sigarar utang (Ateng Jaluk Catimor) a Ateng Super. Zber čerešní prebieha počas apríla a mája, následne sa spracúvajú tradičnou metódou giling basah (zbavovanie dužiny za mokra). Chuť: čokoláda, céder, slivka, škorica

01751

Nový

5 ks skladom

40,46 € s DPH

47,60 €

161,84 € za kg

Pražená zrnková káva
Zloženie:
100% Arabica
Producent: Sungai Lintang, AgroTropic
Región: Kerinci Cooperative < Kerinci Valley
Odroda kávy: Andung Sari, S. 795, P-88, Sigararutang, Gayo 2, Ateng Super
Zber: Apríl - Máj
Spôsob spracovania: Wet hulled - giling basah
Nadmorská výška: 1200-1500 m.n.m.
Hmotnosť: 1kg

Čerstvo pražené na Slovensku

 

Ohodnotiť

Verticcio SUMATRA Kerinci 1kg

Verticcio SUMATRA Kerinci 1kg

Sumatra Kerinci, je zaujímavou single-origin selekciou viacerých odrôd pochádzajúcich od farmárov z horskej oblasti Kerinci, obklopenej rovnomenným pohorím a národným parkom Kerinci Seblat, zapísaným do zoznamu UNESCO. Park Seblat svojou biodiverzitou, ktorú tvorí zastúpenie dažďových pralesov, vulkánov, mokradí a riek, dodáva káve z tejto oblasti unikátny chuťový profil. Viac ako 830 farmárov spracúva svoju kávu na stanici Sungai Lintang, patriacej organizácii AgroTropic, ktorá svojich partnerov aktívne podporuje distribúciou sadeníc a vzdelávaním v agrárnej oblasti. Vďaka tejto spolupráci a podpore súkromných fariem Verticcio Sumatra Kerinci v sebe ukrýva známe odrody ako Gayo 2 a S.795, no aj menej známe experimentálne kultivary Andung Sari, Sigarar utang (Ateng Jaluk Catimor) a Ateng Super. Zber čerešní prebieha počas apríla a mája, následne sa spracúvajú tradičnou metódou giling basah (zbavovanie dužiny za mokra). Chuť: čokoláda, céder, slivka, škorica

Podobné produkty

Prezeraním týchto stránok vyjadrujete súhlas s používaním cookies súborov.