Verticcio COSTA RICA Finca Frailes Yellow Honey 1kg

Táto káva pochádza z regiónu Los Santos Frailes a pestuje sa na farme Finca Frailes, ktorá bola založená pred viac ako 30 rokmi a dnes ju vedú Gerardo Calvo, Zaira Marin a William Mendez. Títo celoživotní poľnohospodári druhej a tretej generácie produkujú vynikajúcu kávu v jednej z najvhodnejších oblastí, vo výške 1500 až 1600 m.n.m., kde teplota kolíše okolo príjemných 20°C a priemerný ročný úhrn zrážok je 2470mm. Kávovníky, ktoré tu rastú v tieni stromov avokáda, citrusov a ananásov, majú ideálne podmienky pre vyvinutie unikátneho chuťového profilu, aj vďaka striedajúcim sa obdobiam mokra (sedem mesiacov od mája do novembra) a obdobiam sucha o dĺžke päť mesiacov (od decembra do apríla).Táto káva sa spracováva v družstve Palmichal Micro Mill, ktoré je členom skupiny Neumann Kaffee Group v regióne Tarrazú, a to sa pýši tým, že používa a vyvíja individuálne spôsoby spracovania kávy zvlášť pre každú farmu, aby vynikla chuť každej z káv čo najlepšie. V tomto prípade je káva spracovaná metódou honey, odlišnou od suchej (natural) a premývanej (washed), kde časť slizu z dužiny kávovej čerešne, podobá medu, zostáva na zrnkách pri ich sušení, čo má za následok jedinečnú sladkú chuť, odlišnú od ostatných spracovaní. Chuť: mliečny karamel, dračie ovocie, med, limetka

01753

Nový

Tento produkt je dočasne nedostupný

42,50 € s DPH

50,00 €

42,50 € za kg

PRažená zrnková káva
Zloženie: 100% Arabica
Producent: Cheri Mill
Región: Palmichal Micro-Mill<Frailes<Tarrazu< Costa Rica
Odroda kávy: Caturra
Zber: Január-marec
Farmár: Gerardo
Spôsob spracovania: Yellow honey
Ročná produkcia: 200 vriec
Nadmorská výška: 1500-1600 m n.m
Hmotnosť: 250 g

Čerstvo pražené na Slovensku

 

Ohodnotiť

Verticcio COSTA RICA Finca Frailes Yellow Honey 1kg

Verticcio COSTA RICA Finca Frailes Yellow Honey 1kg

Táto káva pochádza z regiónu Los Santos Frailes a pestuje sa na farme Finca Frailes, ktorá bola založená pred viac ako 30 rokmi a dnes ju vedú Gerardo Calvo, Zaira Marin a William Mendez. Títo celoživotní poľnohospodári druhej a tretej generácie produkujú vynikajúcu kávu v jednej z najvhodnejších oblastí, vo výške 1500 až 1600 m.n.m., kde teplota kolíše okolo príjemných 20°C a priemerný ročný úhrn zrážok je 2470mm. Kávovníky, ktoré tu rastú v tieni stromov avokáda, citrusov a ananásov, majú ideálne podmienky pre vyvinutie unikátneho chuťového profilu, aj vďaka striedajúcim sa obdobiam mokra (sedem mesiacov od mája do novembra) a obdobiam sucha o dĺžke päť mesiacov (od decembra do apríla).Táto káva sa spracováva v družstve Palmichal Micro Mill, ktoré je členom skupiny Neumann Kaffee Group v regióne Tarrazú, a to sa pýši tým, že používa a vyvíja individuálne spôsoby spracovania kávy zvlášť pre každú farmu, aby vynikla chuť každej z káv čo najlepšie. V tomto prípade je káva spracovaná metódou honey, odlišnou od suchej (natural) a premývanej (washed), kde časť slizu z dužiny kávovej čerešne, podobá medu, zostáva na zrnkách pri ich sušení, čo má za následok jedinečnú sladkú chuť, odlišnú od ostatných spracovaní. Chuť: mliečny karamel, dračie ovocie, med, limetka

Podobné produkty

Prezeraním týchto stránok vyjadrujete súhlas s používaním cookies súborov.