E-CLUB

Verticcio GUATEMALA Atitlán Pasajquim Kape 250g

Guatemala sa môže pochváliť veľkou diverzitou pestovateľských regiónov, spôsobmi spracovania kávy a podmienkami, ktoré produkujú jedny z najchutnejších a najjemnejších káv na svete. Kvalita guatemalskej kávy sa celkovo zvyšuje z dôvodu zvyšujúceho sa množstva malých farmárov, ktorí pestujú výnimočnú kávu vo vysokých nadmorských výškach. Družstvá a spracovateľské stanice sa pre nich stávajú čoraz lákavejšími, pretože často ponúkajú financovanie a ďalšiu podporu pri zlepšovaní ich poľnohospodárstva a zvyčajne dokážu ponúknuť vyššie ceny za kávovníkové čerešne ako korporácie.Verticcio Guatemala Atitlán Pasajquim Kape je regionálnym blendom arabík odrôd Bourbon, Caturra a Catuaí, ktoré pochádzajú od drobných poľnohospodárov v blízkosti jazera Atitlán na juhozápadnom okraji Guatemaly. Je to jeden z piatich vulkanických regiónov v Guatemale. Samotné jazero je pozostatkom sopky, ktorá vybuchla pred 84 000 rokmi. Táto káva je pomenovaná po dedine Pasajquim v regióne San Juan La Laguna, cktorý hraničí s jazerom a samotná dedina leží na brehu rieky Yatza, ktorá sa z jazera napája. Názov Atitlán pochádza z nárečia Nahuatl, ktorým hovorili prehispánski Aztékovia a v preklade znamená „miesto, kde dúha získava svoje farby.“Pôdy okolo jazera Atitlán sú bohaté na organický materiál z častého dažďa a sopečných výbuchov. Kvôli veterným prúdom nazývaným Xocomil a nadmorským výškam dosahujúcim 1500 až 1700 m.n.m. sú kávy zároveň chránené pred väčšinou škodcov a chorôb. Po ručnom zbere zrelé čerešne fermentujú ju približne 36 hodín, následne sú premývané v čistej vode - väčšinou sladkej odtekajúcej z jazera Atitlán - a parchment (káva v pergamene) sa suší na priamom slnečnom svetle na betónových terasách. Chuť: mliečna čokoláda, zelené jablko, bobuľové ovocie

02077

Nový

16 ks skladom

11,90 € s DPH

47,60 € za kg

Pražená zrnková káva
Zloženie: 100% Arabika
Producent: Atitlán Pasajquim Kape
Región: Atitlán > Sololá > San Juan La Laguna
Odroda kávy: Bourbon, Caturra, Catuaí
Zber: November - Apríl
Spôsob spracovania: Washed - mokrá metóda
Nadmorská výška: 1500 - 1700 m.n.m.
Hmotnosť: 250g

Čerstvo pražené na Slovensku

Druh kávy 100% Arabica
Spôsob prípravy Espresso, Automatický kávovar, Moka / Koťogo, French Press
Balenie 250 g
Chuť Sladká
Praženie Medium light
Forma kávy Zrnková
Krajina pôvodu Guatemala

Ohodnotiť

Verticcio GUATEMALA Atitlán Pasajquim Kape 250g

Verticcio GUATEMALA Atitlán Pasajquim Kape 250g

Guatemala sa môže pochváliť veľkou diverzitou pestovateľských regiónov, spôsobmi spracovania kávy a podmienkami, ktoré produkujú jedny z najchutnejších a najjemnejších káv na svete. Kvalita guatemalskej kávy sa celkovo zvyšuje z dôvodu zvyšujúceho sa množstva malých farmárov, ktorí pestujú výnimočnú kávu vo vysokých nadmorských výškach. Družstvá a spracovateľské stanice sa pre nich stávajú čoraz lákavejšími, pretože často ponúkajú financovanie a ďalšiu podporu pri zlepšovaní ich poľnohospodárstva a zvyčajne dokážu ponúknuť vyššie ceny za kávovníkové čerešne ako korporácie.Verticcio Guatemala Atitlán Pasajquim Kape je regionálnym blendom arabík odrôd Bourbon, Caturra a Catuaí, ktoré pochádzajú od drobných poľnohospodárov v blízkosti jazera Atitlán na juhozápadnom okraji Guatemaly. Je to jeden z piatich vulkanických regiónov v Guatemale. Samotné jazero je pozostatkom sopky, ktorá vybuchla pred 84 000 rokmi. Táto káva je pomenovaná po dedine Pasajquim v regióne San Juan La Laguna, cktorý hraničí s jazerom a samotná dedina leží na brehu rieky Yatza, ktorá sa z jazera napája. Názov Atitlán pochádza z nárečia Nahuatl, ktorým hovorili prehispánski Aztékovia a v preklade znamená „miesto, kde dúha získava svoje farby.“Pôdy okolo jazera Atitlán sú bohaté na organický materiál z častého dažďa a sopečných výbuchov. Kvôli veterným prúdom nazývaným Xocomil a nadmorským výškam dosahujúcim 1500 až 1700 m.n.m. sú kávy zároveň chránené pred väčšinou škodcov a chorôb. Po ručnom zbere zrelé čerešne fermentujú ju približne 36 hodín, následne sú premývané v čistej vode - väčšinou sladkej odtekajúcej z jazera Atitlán - a parchment (káva v pergamene) sa suší na priamom slnečnom svetle na betónových terasách. Chuť: mliečna čokoláda, zelené jablko, bobuľové ovocie

Podobné produkty

Prezeraním týchto stránok vyjadrujete súhlas s používaním cookies súborov.