Verticcio VIETNAM Robusta G1 Fairtrade 250g

Kávová veľmoc Vietnam je v súčasnosti jednotkou medzi svetovými producentmi robusty, (využívanej najmä na výrobu instantnej kávy) a dvojkou po Brazílii z hľadiska objemu exportu kávy. Vietnamská produkcia kávy je vysoko koncentrovaná v centrálnej vysočine (až 80%). Samotná provincia Daklak produkuje približne 43% národnej produkcie kávy, pričom Lam Dong a Gia Lai prispievajú ďalšími 41 percentami. Väčšina kávových plantáží je situovaných na juhu s hlavnou produkciou robusty, arabika je pestovaná hlavne v severných oblastiach a čiastočne v Lam Dong, Daklak. Väčšina vietnamských kávovníkových plantáží je malých až stredne veľkých, od menej ako 1 do 50 hektárov. Existuje iba necelých 5% plantáží s väčšou rozlohou (viac ako 500 hektárov) a tieto plantáže patria do skupiny Vinacafe vo vlastníctve štátu. Vietnamská káva sa zbiera iba raz za rok a obdobie zberu trvá od novembra do konca februára nasledujúceho roka. Chuť: horká čokoláda, kakao, vlašský orech

00996

Nový

17 ks skladom

6,90 € s DPH

27,60 € za kg

Robusta je menej náročná odroda kávovníka. Jej podiel celkovej svetovej produkcie kávy je cca 25%. K najväčším producentom patrí Vietnam, Brazília, India. Chuťovo je táto káva viac zemitá a výrazne silnejšia. Obsah kofeínu pri Robuste je až dvojnásobný oproti Arabike.

Pražená zrnková káva
Zloženie: 100% Robusta
Región: Dak Nong < Vietnam
Odroda kávy: Robusta
Nadmorská výška: 200 - 600 m n.m.
Hmotnosť: 250 g

Čerstvo pražené na Slovensku

Ohodnotiť

Verticcio VIETNAM Robusta G1 Fairtrade 250g

Verticcio VIETNAM Robusta G1 Fairtrade 250g

Kávová veľmoc Vietnam je v súčasnosti jednotkou medzi svetovými producentmi robusty, (využívanej najmä na výrobu instantnej kávy) a dvojkou po Brazílii z hľadiska objemu exportu kávy. Vietnamská produkcia kávy je vysoko koncentrovaná v centrálnej vysočine (až 80%). Samotná provincia Daklak produkuje približne 43% národnej produkcie kávy, pričom Lam Dong a Gia Lai prispievajú ďalšími 41 percentami. Väčšina kávových plantáží je situovaných na juhu s hlavnou produkciou robusty, arabika je pestovaná hlavne v severných oblastiach a čiastočne v Lam Dong, Daklak. Väčšina vietnamských kávovníkových plantáží je malých až stredne veľkých, od menej ako 1 do 50 hektárov. Existuje iba necelých 5% plantáží s väčšou rozlohou (viac ako 500 hektárov) a tieto plantáže patria do skupiny Vinacafe vo vlastníctve štátu. Vietnamská káva sa zbiera iba raz za rok a obdobie zberu trvá od novembra do konca februára nasledujúceho roka. Chuť: horká čokoláda, kakao, vlašský orech

Podobné produkty

Prezeraním týchto stránok vyjadrujete súhlas s používaním cookies súborov.