Pri nákupe tohto produktu získaš 0,60 € na tvoj účet vo forme kreditov. Tie môžeš použiť pri ďalšom nákupe alebo si ich odložíš na neskôr.
01887
Nový
8 ks skladom ks skladom
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum: 01.01.0001
Pražená zrková káva
Producent: Julia Avelina Leon and family
Zloženie: 100% Arabica
Región: Vilcabamba < Loja province < Ecuador
Odroda: Typica, Bourbon, Caturra
Zber: Jún - Október
Spôsob spracovania: Washed - mokrá metóda
Nadmorská výška: 1 500 m n.m.
Hmotnosť: 250 g
Čerstvo pražené na Slovensku
Káva z jednej z krajín patriacich medzi najznámejších producentov kávy - Kolumbie. Vysoko kvalitná supremo arabica (veľkosť zŕn zodpovedá scr.18) pochádza od 150 malých farmárov v regióne Aranzazu a zvyčajne dosahuje skóre 82-84 bodov SCA. Varieta Castillo je priemyselný hybrid, vyvíjaný 23 rokov výskumným centrom Cenicafé za účelom rezistencie proti...
Bulvar espresso blend je navrhnutý špeciálne podľa chuťových pohárikov obyvateľov najdlhšej žilinskej ulice s takmer štyridsaťročnou históriou. Je to zmes arabík a robusty, určená predovšetkým ako stály housebrand na mlynčekoch v prevádzkach našich klientov, ale aj na prípravu doma cez domáce espresso kávovar alebo mokku. Základ tvoria štyri prvotriedne...
Metropola espresso blend je ďalšou z ponuky zmesí Verticcio coffee & tea. Táto zmes je venovaná špeciálne obyvateľom nášho hlavného mesta, s láskou a zvláštnou pozornosťou venovanou práve chuťovým preferenciám bratislavčanov, no nie výlučne, o čom svedčí aj fakt, že ide o našu najobľúbenejšiu a najpredávanejšiu zmes. Za svoj úspech vďačí jedinečnému a...
Single origin Peru SHG G1 RFA z oblasti Quillabamba je 100% arabika, ktorá sa pestuje v 1350 m.n.m. a tvoria ju odrody ako caturra, pache, či bourbon. Zbiera sa počas letných mesiacov a spracúva premývaním (washed process). Navyše hrdo nesie označenie Rainforest Alliance, čím sa zaraďuje k farmám spĺňajúcim náročné štandardy, zaväzujúce ku ochrane a...
Kávová veľmoc Vietnam je v súčasnosti jednotkou medzi svetovými producentmi robusty, (využívanej najmä na výrobu instantnej kávy) a dvojkou po Brazílii z hľadiska objemu exportu kávy. Vietnamská produkcia kávy je vysoko koncentrovaná v centrálnej vysočine (až 80%). Samotná provincia Daklak produkuje približne 43% národnej produkcie kávy, pričom Lam Dong a...
Korzo je výnimočným miestom, kde sa spája rušný život obchodíkov, kaviarničiek a reštaurácií s pestrou škálou ľudských názorov, záľub a pováh všetkých Trnavčanov. Toto široké spektrum jednotlivých prvkov sme túžili sprostredkovať chuťou jedinečnej kávy. Chuť: Sušená slivka, broskyňa, vlašské orechy, kakao
História pestovania kávy na Kube siaha až do polovice 18. storočia, keď sa vďaka francúzskym farmárom, utekajúcim pred revolúciou na Haiti, kávovníkové plantáže rozšírili do blízkych pohorí. Okolo 50. rokov minulého storočia dosahovala kubánska produkcia kávy svoj vrchol, čomu zodpovedalo viac než 22 ton ročne. Všetka káva z Kuby je exportovaná...
Office coffee je ďalšou z ponuky zmesí Verticcio coffee & tea. Je určená predovšetkým do officov, no rovnako tak nadchne aj hostí, ktorým ju pripravíte v pohodlí vašej domácnosti na kuchynskom kávovare. Jej zloženie tvoria kávy odrody arabika a robusta v ideálnom pomere, ktorý zaručuje veľmi ľahké nastavenie a vynikajúcu chuť aj na dostupnejších,...
Sumatra Kerinci, je zaujímavou single-origin selekciou viacerých odrôd pochádzajúcich od farmárov z horskej oblasti Kerinci, obklopenej rovnomenným pohorím a národným parkom Kerinci Seblat, zapísaným do zoznamu UNESCO. Park Seblat svojou biodiverzitou, ktorú tvorí zastúpenie dažďových pralesov, vulkánov, mokradí a riek, dodáva káve z tejto oblasti...
Sidamo je rozsiahla pestovateľská oblasť v Etiópii, kde nájdeme zastúpenie káv spracovaných mokrou, aj tradičnou suchou metódou. Variety z oblasti Sidamo sa väčšinou označujú skupinovo ako Ethiopian Heirloom. Počas mnoho rokov sa tamojšie variety kávovníka prirodzeníe krížili a vytvorili nespočet rôznych mutácií a hybridov, ktoré všetky spolu nesú toto...
Závod Kariru bol otvorený v roku 1986 a používa na spracovanie čerstvú riečnu vodu. Zaviedli tiež systém na recykláciu vody, ktorý umožňuje opätovné použitie tej istej vody, čo drasticky znížilo spotrebu vody v továrni. Po umytí v riečnej vode sa káva suší na slnku na vyvýšených posteliach. K znamenitej chuti tejto jedinečnej kávy prispelo približne 1 500...
Fazenda Lagoa - „jazerná farma" - leží v nadmorskej výške 900 až 1100 metrov v Sul de Minas, kávovom srdci brazílskeho štátu Minas Gerais. Je vo vlastníctve Marcela Vieira, ktorého praded založil svoju prvú plantáž na svahoch Serra do Pau D'Alho pred viac ako 100 rokmi. Pôvodný statok stále stojí, so širokou verandou a nádvorím, kde v súčasnosti Fazenda...
Závod Kariru bol otvorený v roku 1986 a používa na spracovanie čerstvú riečnu vodu. Zaviedli tiež systém na recykláciu vody, ktorý umožňuje opätovné použitie tej istej vody, čo drasticky znížilo spotrebu vody v továrni. Po umytí v riečnej vode sa káva suší na slnku na vyvýšených posteliach. K znamenitej chuti tejto jedinečnej kávy prispelo približne 1 500...
Príbeh indonézskej kávy sa začal písať v roku 1696 počas dôb holandskej kolonizácie, keď v dnešnej Indonézii, vtedajšej Holandskej východnej Indii, kolónii zriadenej medzinárodnou obchodnou organizáciou Holandská východoindická spoločnosť, holanďania pre neobyčajnú úrodnosť pôdy a priaznivé klimatické podmienky vysadili kávovníky, ktoré sa dovtedy...
V hornatej provincii Jaén, jednej z trinástich provincií peruánskeho regiónu Cajamarca, sa nachádza farma vyžarujúca mystiku nádhernej dedinky „Loma Santa“ alebo „Svätý vrch“. Bola založená v 50. rokoch, keď „Loma Santa“ bol iba kopec mimo civilizácie a bez ľudskej prítomnosti. V tom čase sa obyvatelia museli potýkať s maláriou a prepadmi ozbrojených...
Región Yirgacheffe je súčasťou pestovateľskej oblasti Sidamo v južnej Etiópii. V regióne je približne 26 družstiev, ktoré zastupujú asi 43 794 poľnohospodárov a asi 62 004 hektárov záhradnej kávy. Väčšina káv je premývaná, hoci z Yirgacheffe pochádza aj menšie množstvo naturálne spracovaných káv, akou je napríklad naša Verticcio Ethiopia Yirgacheffe...
Guatemala sa môže pochváliť veľkou diverzitou pestovateľských regiónov, spôsobmi spracovania kávy a podmienkami, ktoré produkujú jedny z najchutnejších a najjemnejších káv na svete. Kvalita guatemalskej kávy sa celkovo zvyšuje z dôvodu zvyšujúceho sa množstva malých farmárov, ktorí pestujú výnimočnú kávu vo vysokých nadmorských výškach. Družstvá a...
Táto káva pochádza z regiónu Los Santos Frailes a pestuje sa na farme Finca Frailes, ktorá bola založená pred viac ako 30 rokmi a dnes ju vedú Gerardo Calvo, Zaira Marin a William Mendez. Títo celoživotní poľnohospodári druhej a tretej generácie produkujú vynikajúcu kávu v jednej z najvhodnejších oblastí, vo výške 1500 až 1600 m.n.m., kde teplota kolíše...