Vzdelávanie a neustále napredovanie v oblasti kávy a kávového sveta, či už naše interné, ale aj to externé, pre našich klientov a širokú verejnosť, je jedným zo základných pilierov spoločnosti Verticcio. Keďže dobrá káva a poznanie idú ruka v ruke, rozhodli sme sa, že aj vás svoje know-how radi naučíme.

Naše akreditované školenia sú určené pre všetkých milovníkov kávy, či už začiatočníkov alebo skúsenejších baristov, ktorí chcú v danej oblasti napredovať a zdokonaliť sa.

Školenia prebiehajú v akreditovanej miestnosti v priestoroch Verticcio academy v Žiline vybavenej špičkovou technológiou v spravidla 4 členných skupinách, čo zabezpečí vysokú intenzitu výučby, ale aj individuálny prístup ku každému účastníkovi.

Ako to u nás vyzerá

Školenia sú vedené našimi akreditovanými lektormi, pričom každý typ školenia prepája teoretické poznatky s praxou a trvá 1 deň. Absolvent po jeho ukončení a zvládnutí záverečnej skúšky získa Osvedčenie o absolvovaní akreditovaného vzdelávacieho programu Ministerstva Školstva SR, čím získa nie len osobnostný prínos, ale aj pridanú hodnotu pre trh práce.

Vyberte si z našich školení

Barista Basic – Espresso

Obsah kurzu

Teoretická časť

Káva

  • Kávovník ako rastlina
  • Zber zeleného zrna
  • Spracovanie zelenej kávy
  • Praženie

Espresso

  • Parametre espressa
  • TDS
  • Extrakcia
  • Základné chute kávy


Praktická časť

  • Nastavenie mlynčeka
  • Nastavenie kávovaru
  • Nastavenie espressa podľa parametrov
  • Základné kávové nápoje
  • Hygiena kávovaru

Dátum najbližšieho školenia

Čoskoro zverejníme

Latte art

Obsah kurzu

Teoretická časť

Káva

  • Kávovník ako rastlina
  • Zber zeleného zrna
  • Spracovanie zelenej kávy
  • Praženie

Základy Latte artu

  • Espresso

  • Naparovanie mlieka
  • Hygiena


Praktická časť

  • Hladenie krémy
  • Naparovanie mlieka
  • Základné vylievané vzory: srdce, tulipán, rozzeta
  • Dokresľované vzory
  • Zložitejšie vzory

Dátum najbližšieho školenia

Čoskoro zverejníme

Alternatívna príprava kávy

Obsah kurzu

Teoretická časť

Káva

  • Kávovník ako rastlina
  • Zber zeleného zrna
  • Spracovanie zelenej kávy
  • Praženie

Espresso

  • Pour- over
  • Perkolácia
  • Full- immersion
  • Hybridné


Praktická časť

  • Alternatívna príprava kávy- V60
  • Alternatívna príprava kávy- Chemex
  • Alternatívna príprava kávy- Mokka
  • Alternatívna príprava kávy- Kompresso
  • Alternatívna príprava kávy- French press
  • Alternatívna príprava kávy- Asobu
  • Alternatívna príprava kávy- Gina
  • Alternatívna príprava kávy- Aeropress

Dátum najbližšieho školenia

Čoskoro zverejníme

Máte záujem?

Napíšte nám na mail, alebo využite náš formulár nižšie. Radi sa s vami dohodneme.

Používame súbory cookies 🍪, pokračovaním súhlasíte s používaním týchto súborov. Viac informácií.