Táto stránka používa Cookies. S používaním Cookies môžete súhlasiť alebo si upraviť nastavenia Cookies.

viac informácií
Prijať všetky cookies Podrobné nastavenia
Prijať zvolené cookies

Filozofia

Za samotným zrodom pražiarne kávy Verticcio stojí myšlienka uspokojiť milovníkov kávy, ktorí vnímajú jej šálku ako radosť, pôžitok a odmenu. Veríme, že ocenia neuveriteľnú arómu, chuť a vôňu čerstvej, poctivo upraženej kávy v našom podaní. Pri výbere zeleného zrna dbáme v prvom rade na čerstvosť a kvalitu.

Celoročne testujeme vzorky zelených káv od našich importérov a do nášho portfólia zaradzujeme len tie, ktoré spĺňajú všetky kritériá. Portfólio káv zároveň obmieňame, aby sme vám priniesli rôzne chuťové zážitky. Káva Verticcio pochádza z celého sveta, no zároveň je lokálne pražená v meste Žilina, vďaka čomu garantujeme jej čerstvosť a rýchle dodanie.

Technologické vybavenie

Srdcom každej pražiarne je kvalitný pražiaci stroj. U nás je ním špičková portugalská plynová pražička Joper CRS30, ktorá je vybavená automatickým destonerom, vďaka ktorému naša káva neobsahuje cudzie predmety. Podrobnosti o každom pražiacom cykle zaznamenávame v modernom logovacom softvéri Brigus, čo zabezpečí jednotnosť a konzistentnosť praženia pre daný druh praženej kávy.

V prípade potreby v ňom tiež dokážeme nájsť a exportovať profil praženia každej konkrétnej várky praženej kávy.Súčasťou našej baliacej linky je precízny dávkovací mechanizmus a automatická zváračka obalov, ktoré spolu s 30-kilovou pražiarňou zabezpečujú vysokú výrobnú kapacitu pre potreby každého z našich klientov.

Praženie

Pražiareň Verticcio sa venuje praženiu espresso zmesí, ale aj single origin a výberových káv na espresso aj na alternatívne spôsoby prípravy. Pražíme tiež privátne značky a zmesi na objednávku, kedy obal, etikety, stupeň praženia aj chuťový profil vieme nastaviť presne podľa požiadaviek klienta.

Stálosť a uniformitu praženia kontrolujeme a určujeme v rámci stupnice Agtron, čo je najbežnejšie používaná medzinárodne štandardizovaná stupnica na určovanie stupňa praženia.

U našich espresso zmesí sa stupňom praženia držíme medzi 60 až 65 bodmi na stupnici Agtron (medium) a pri single origin a výberových kávach určených pre espresso je to medzi 65 až 70 (medium-light).

Profesionálny tím pražiarov

Celý proces praženia kávy nie je len o technike. Do srdca pražiarne- pražičky Jopper „vlieva krv“ skúsený tím pražiarov. Samotný proces praženia nastavuje, sleduje a kontroluje. Až vďaka prepojeniu vysokej odbornosti ľudského faktora a poprednej technológie sa k vám do šálky dostane tá najlepšia, čerstvo upražená káva Verticcio.

Máte záujem?

Napíšte nám na mail, alebo využite náš formulár nižšie. Radi sa s vami dohodneme.