Filozofia

Za samotným zrodom pražiarne kávy Verticcio stojí myšlienka uspokojiť milovníkov kávy, ktorí vnímajú jej šálku ako radosť, pôžitok a odmenu. Veríme, že ocenia neuveriteľnú arómu, chuť a vôňu čerstvej, poctivo upraženej kávy v našom podaní. Pri výbere zeleného zrna dbáme v prvom rade na čerstvosť a kvalitu.

Celoročne testujeme vzorky zelených káv od našich importérov a do nášho portfólia zaradzujeme len tie, ktoré spĺňajú všetky kritériá. Portfólio káv zároveň obmieňame, aby sme vám priniesli rôzne chuťové zážitky. Káva Verticcio pochádza z celého sveta, no zároveň je lokálne pražená v meste Žilina, vďaka čomu garantujeme jej čerstvosť a rýchle dodanie.

Technologické vybavenie

Srdcom každej pražiarne je kvalitný pražiaci stroj. U nás je ním špičková portugalská plynová pražička Joper CRS30, ktorá je vybavená automatickým destonerom, vďaka ktorému naša káva neobsahuje cudzie predmety. Podrobnosti o každom pražiacom cykle zaznamenávame v modernom logovacom softvéri Brigus, čo zabezpečí jednotnosť a konzistentnosť praženia pre daný druh praženej kávy.

V prípade potreby v ňom tiež dokážeme nájsť a exportovať profil praženia každej konkrétnej várky praženej kávy.Súčasťou našej baliacej linky je precízny dávkovací mechanizmus a automatická zváračka obalov, ktoré spolu s 30-kilovou pražiarňou zabezpečujú vysokú výrobnú kapacitu pre potreby každého z našich klientov.

Praženie

Pražiareň Verticcio sa venuje praženiu espresso zmesí, ale aj single origin a výberových káv na espresso aj na alternatívne spôsoby prípravy. Pražíme tiež privátne značky a zmesi na objednávku, kedy obal, etikety, stupeň praženia aj chuťový profil vieme nastaviť presne podľa požiadaviek klienta.

Stálosť a uniformitu praženia kontrolujeme a určujeme v rámci stupnice Agtron, čo je najbežnejšie používaná medzinárodne štandardizovaná stupnica na určovanie stupňa praženia.

U našich espresso zmesí sa stupňom praženia držíme medzi 60 až 65 bodmi na stupnici Agtron (medium), pri single origin a výberových kávach určených pre espresso je to medzi 65 až 70 (medium-light), no a pri svetlo pražených kávach určených na filtrovanú kávu je to medzi 70 až 75 bodmi (light).

Profesionálny tím pražiarov

Celý proces praženia kávy nie je len o technike. Do srdca pražiarne- pražičky Jopper „vlieva krv“ skúsený tím pražiarov. Samotný proces praženia nastavuje, sleduje a kontroluje. Až vďaka prepojeniu vysokej odbornosti ľudského faktora a poprednej technológie sa k vám do šálky dostane tá najlepšia, čerstvo upražená káva Verticcio.

Máte záujem?

Napíšte nám na mail, alebo využite náš formulár nižšie. Radi sa s vami dohodneme.

Používame súbory cookies 🍪, pokračovaním súhlasíte s používaním týchto súborov. Viac informácií.