Farma El Rubí však bola pred 25 rokmi predaná súčasným majiteľom - Heinerovi a jeho manželke Johanne, ktorí žili na susednej farme El Diviso. Na tejto farme sa pôvodne pestovala odroda Caturra, časom sa ale zamerali na Castillo, Papayo, Pink Bourbon a SL28. S odrodou Pink Bourbon začali pred 3,5 rokmi, preto majú rastliny stále tenké stonky, no v súčasnosti sa ich tu nachádza viac, ako 7300.Spracovanie honey prebieha pomocou dvojstupňového kvasenia, kedy prvé nastáva ešte v kávových čerešniach, prostredníctvom karbonickej macerácie trvajúcej 36 hodín, po ktorom sa pomocou šúpačky káva zbaví väčšiny dužiny a potom pokračuje anaeróbnou fermentáciou s riadenou teplotou počas ďalších 24 hodín. Na záver prichádza na rad sušenie na slnku po dobu cca 14 až 18 dní.
Pražená znrková káva
Producent: El Rubí Estate
Zloženie: 100% Arabika
Región: San Adolfo < Huila
Odroda: Pink Bourbon
Zber: Október - December
Spôsob spracovania: Honey
Nadmorská výška: 1650 - 1800 m n.m.
Chuť: zelené jablko, broskyne, med, kandizovaný citrón
Hmotnosť: 250g
Čerstvo pražené na Slovensku